Rapeat sitruunaöljy-yrttilohkoperunat lehtipihvin kera

sunnuntai 3. joulukuuta 2017
Postaus on tehty yhteistyössä Ruokaprovinssin kanssa.

Sain kutsun Elma-messuille Ruokaprovinssilta ja Visit Seinäjoelta. Messuilta sain mukaan eteläpohjalaisen ruokaboksin täynnä herkullisia tuotteita paikallisilta tuottajilta. Mukana tuotteissa oli mm. pussillinen SuperPottuja, jotka ovat siis ravinnerikkaita Annabelle-lajikkeen perunoita. SuperPotun ravinnepitoisuuksien on tutkimuksissa todettu olevan tavallisesti viljeltyä perunaa korkeammat. "Lilja Farms Oy:ssä tiedostamme ravinneköyhyyteen johtavan viljelyn ongelmat. Asian ratkaisemiseksi olemme vuosien ajan kehittäneet viljelymenetelmää ja huolehtineet viljelysmaistamme. Tämän seurauksena kykenemme tuottamaan perunaa, jossa on luonnollisen korkea ravinnepitoisuus."

Herkullinen annos syntyy rapeista lohkoperunoista kermaviilidipillä ja lehtipihvillä. Maustoin lohkoperunat Alavuden öljynpuristamon kylmäpuristetulla sitruuna rypsiöljyllä ja Provencale mausteseoksella (basilika, meirami, timjami, rosmariini ja oregano). Kermaviilidippiin kannattaa lorauttaa myös sitruunaöljyä. Raikas dippi sopii mainiosti kaveriksi perunoiden kanssa. Annoksen kruunaa lehtipihvi maustevoin kera.


SITRUUNAÖLJY-YRTTILOHKOPERUNAT

Ainekset (2-3 annosta)

  • n. 500 g pitkulaisia pottuja (esim. Annabelle-lajike)
  • 0,5 dl sitruuna rypsiöljyä
  • 1 rkl Provencale mausteseos
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat tarvittaessa. Halkaise perunat pituussuunnassa ja pilko lohkoperunoiksi. Laita perunat kulhoon ja lisää joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kunnes mausteet ovat sekoittuneet perunoihin. Lado uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 30-45 minuuttia, kunnes lohkoperunat ovat rapeita ja saaneet väriä.

Lisäksi

  • lehtipihvit
  • kermaviiliä
  • maustevoita

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)