Persimon-vaniljakreemiruudut

sunnuntai 5. marraskuuta 2017
Onko persimon sinulle tuttu? Persimon ja sen sukulaislajikkeet sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja.

Persimonista on moneksi. Se sopii ruoanlaittoon ja leivontaan. Hedelmän voi viipaloida makeisiin hedelmäsalaatteihin tai ruokaisiin, suolaisiin salaatteihin esimerkiksi kana-salaattiin. Hedelmä sopii erityisesti sinihomejuuston ja fetan kanssa. Kypsästä hedelmästä voi valmistaa maukkaan smoothien tai vaikkapa hilloa.

Nyt niitä saa! Persimon on marraskuun sesonkihedelmä. Kypsä persimon on pehmeä ja makea. Kaupassa myytävät persimonit ovat usein raakoja, joten anna hedelmien kypsyä vielä kotona.
Helpot persimon-vaniljakreemiruudut leivotaan valmiista kaupan lehtitaikinalevyistä. Ruudut valmistuvat nopeasti ja sopivat hyvin lämpöisen teen tai joulun aikaan glögin kanssa.


PERSIMON-VANILJAKREEMIRUUDUT | 4 kpl

  • 2 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä
  • 50 g vaniljakreemijauhe (Mauste-Sallinen)
  • 1 ½ dl vesi
  • tuore persimon
  • juokseva hunaja

Sulata ja leikkaa lehtitaikinalevyt neliöksi (n. 9x9 cm). Sekoita paistonkestävä vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi sekaisin, kunnes kreemi on paksua. Huuhdo ja leikkaa persimon viipaleiksi.

Lusikoi vaniljakreemi taikinaneliöille ja asettele persimonviipaleet kreemin päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Voit valuttaa juoksevaa hunajaa leivosten päälle paiston jälkeen tai ripotella tomusokeria.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! Thank you for commenting. :)